Camping Olympia


Omschrijving
In de Belgische Ardennen, op ongeveer een half uurtje rijden van Maastricht, in het dorpje Remouchamps aan de oever van de rivier de Amblève ligt Camping Olympia. Een ideale vakantiebestemming voor mensen die er graag op uit willen, maar ook van ontspanning houden.

Faciliteiten
Deze camping heeft 160 ruime plaatsen en bij aankomst zullen onze Nederlandstalige medewerkers u bij de receptie (aan de bar in het restaurant) van harte welkom heten.

Op de camping staat een verzorgd sanitair gebouw met toiletten, gratis warme douches, een wasmachine en droger en hier treft u ook een overdekte afwasplaats aan met gratis warm tapwater. Er is een leuke omheinde speeltuin, een jeux des boulesbaan en een plek aan de rivier om te zonnen terwijl de kinderen dammetjes bouwen in de rivier. Vissen is mogelijk, klik hier voor meer informatie omtrent vissen.  In het restaurant kunt u een eenvoudige warme maaltijd bestellen. Er is gratis Wifi in de Taverne en Nederlandse televisie waar regelmatig filmmiddagen worden georganiseerd. Er is een Brunswick bowlingbaan, biljart, dartkamer, tafelvoetbal, airhockey, café en buiten een terras, jeux des boules en een speeltuin. Snack en frites alsmede diverse dranken, chips en snoep zijn te koop. 
Activiteiten te boeken op de camping
Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

Kinderanimatie in het hoogseizoen en zomervakantie
Ons Nederlandstalige team biedt een kinderanimatie programma aan waar dagelijks leuke activiteiten plaatsvinden zoals knutselen, bingo, fakkeltocht of een kinderdisco.

Omgeving
In het dorpje Remouchamps vindt u o.a. een bakker en een ijssalon en in het naastgelegen plaatsje Aywaille grote supermarkten als Lidl, Aldi en Delhaize. Iets verderop ligt het gemoedelijke plaatsje Aywaille waar gezellige terrasjes, leuke shops en goede restaurantjes te vinden zijn.

Eeuwenlang hebben de twee rivieren - de Ourthe en de Amblève - hun sporen achter gelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht door deze prachtige omgeving! Beleef een onvergetelijke wandeling en volg spelenderwijs de bergrivier in de vallei van de Ninglingspo waar u via bruggetjes en bospaden van prachtige uitzichtpunten kunt genieten.
In Remouchamps, op loopafstand van de camping, liggen de de bekende grotten van Remouchamps. Met de auto kunt u het kuuroord Spa, de Hoge Venen, de stad Luik met haar beroemde zondagochtendmarkt, Plopsaland en het Safaripark Monde Sauvage bezoeken.

Kom met uw eigen kampeermiddel of reserveer een kompleet ingerichte accommodatie zoals een luxe Familie Glamping Huurtent (Karsten Tunneltent) of de Glamping CoCo Sweet. In 2017 komen wij met de FeelGood Lodge, een nieuwe accommodatie in plaats van de oude basic blokhut.
Accommodaties
De CoCo Sweet, de FeelGood Lodge, de Glamping Huurtent en de Freecamp Classic tent zijn geheel nieuwe accommodaties met een luxe uitstraling. U verblijft op een groene, gezellige familie camping gelegen aan de rivier en tussen de bossen van de Ardennen waar volop outdooractiviteiten worden aangeboden.
Dit is genieten van uw welverdiende vakantie, midweek of weekendje weg.
De camping is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Reis per trein naar Aywaille en neem vervolgens de Stadsbus richting Trois Ponts (uitstap Bowling Olympia).

Adres: Camping Olympia
Rue de Trois Ponts 40
B-4920 Remouchamps – België


Telefoon hoofdkantoor Nederland: 0031 (0)172 820000
e-mail: info@olympia-campings.com
 

Routeomschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht:
- Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik
- Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa
- Afslag 46 Aywaille.
- Onderaan de afslag rechtsaf het dal in.
- In het dal linksaf richting Coo en Trois Ponts.
- De rotonde rechtdoor.
- Over de brug (in Remouchamps) meteen rechtsaf richting Coo en Trois Ponts.
- Volgende splitsing/kruising rechts aanhouden.
- U rijdt onder een hoog viaduct door.
- Volg deze weg. U ziet de rivier rechts liggen.
- Na 2 km ligt onze camping Olympia rechts van de weg.

- Afstand vanaf Utrecht: 238 kilometer

Tot ziens op de camping!   

 

Uw gastheer Edward.

   

Team camping Olympia!