Carriënta


Carriënta Challenge
Heeft u een accommodatie of campingplek geboekt op camping Olympia? Dan kunt u zich bij aankomst opgeven voor een ochtend/middag of dag Challenge Carrienta. Opgeven kan alleen bij de receptie van de camping. 

Klimmen en Klauteren in een oude mijn.

450 meter duisternis naar Carriënta Outdoordome
We hebben mijnwerkershelmen opgezet en moeten zometeen 450 meter door het aardedonker onder de berg door.
We houden de linker tunnelwand aan. Het tunnelgewelf is groot genoeg voor een kleine vrachtwagen maar al na 20 meter zie ik er helemaal niets meer van. Voor me is het absolute niets en het voelt aan alsof ik in een enorme zaal sta. Het duister verlegt al mijn concentratie naar mijn oren. Ik hoor elk kraakje onder de schoenen van mijn voorganger, probeer al het geroezemoes te ontwarren in iets verstaanbaars. Ik hoor druppels, echo’s, tikken...
Als het eind van de tunnel in zicht komt zie ik frisgroene boompjes, keurige grindpaden, een overdekte picknickplaats en een mijnhuisje dat is omgebouwd tot een gezellig Café.
De zon schijnt en langs een steile zijwand zie ik een groepje omhoog klauteren langs een touw...
Welkom in Carriënta!

Kletteren en klauteren in een oude groeve

Wij zijn de trotse bezitter van de mooiste outdoor steengroeve ter wereld. We hebben er reeds vele gezien, maar geen één had een tunnel van 450 meter, een intimiteit die ook maar in de buurt kwam, een vergunning om überhaupt buitensport te kunnen aanbieden, etcetera.
Ja, we zijn er echt apetrots op! De naam Carriënta is afgeleid van het woord carrière, wat in het Frans steengroeve betekent.

Outdoor cafe 

In onze groeve is een echte bar, met houtkachel, gezellige tafeltjes, bankjes en waar vaak van alles te koop is voor een redelijke prijs (tussen € 1,- en € 2,50).
Van warme dranken (thee, koffie, expresso, cappuccino, warme chocomelk), koude dranken (Coca Cola, -light, Fanta, Sprite, Jus d'Orange, Appelsap, water), snoep (zoals Mars, Snickers, Kitkat, M&M, Bounty etc.), div. Chips tot warme snacks (broodje knakworst, broodje Bapao, Cup a Soup of Noedelsoep). 

De onderdelen
De volgende onderdelen en activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), boogschieten, bushwalk, catcrawl,helicopter-abseil etc. En dan een groot aantal onderdelen meerdere keren aangelegd op verschillende nivo’s. Have fun!

Kijk voor meer informatie op: www.carrienta.com