Outdoor-activiteiten in België
Activiteiten in de Ardennen

Met haar bergen, bossen en rivieren is er veel te ondernemen in de Ardennen.
Onderstaande activiteiten kunt u tijdens uw verblijf op onze camping doen.
Op de aankomstdag geven onze instructeurs een presentatie van de activiteiten op uw camping. Via een folder waarop de activiteiten staan omschreven kunt u een keuze maken welke activiteiten u wilt gaan doen. U kunt zich dan direct opgeven en u hoort dan ook hoe laat u waar moet zijn.

Onze outdoor-instructeurs gaan graag met u op pad in de natuur tijdens het beoefenen van diverse adventure sporten over onverharde paden, op het water, door een indrukwekkende stad of in een prachtige oude mijn die is omgetoverd tot een klim- en klauterparadijs waar u een Challengeparcours met diverse onderdelen kunt beleven.

Outdooractiviteiten (zie verderop de omschrijving en prijzen)
1. Steengroeve Carriënta, Challengeparcours
2. Vlottenbouwen en – varen
3. Outdoorsteppen op "Freek Footbike"
4. Shooting (boogschieten, luchtbuks, katapult, blaaspijp)
5. Mountainbiken (ATB)
6. Kanovaren/kajakken (afhankelijk van de waterstand)
7. Adventure hike / fototocht
8. Hunt your friends / Shoot out
9. Lampionnen-Fakkeltocht
10. Wie is de (Belgische) Mol?
11. Flintstone wagenrace op Olympia
12. Bushcraft technieken
13. Bivak overnachting in een oude steengroeve

Outdooractiviteiten omschrijving:


1. Steengroeve Carriënta 
Deze oude steengroeve is omgetoverd tot een heus buitensport-paradijs waar u een uitdagend challenge parcours zult beleven. U gaat mee met één van onze gecertificeerde instructeurs die de veiligheid waarborgt. Om toegang te krijgen tot deze Outdoor Dome, moet u eerst door een aardedonkere tunnel die ongeveer 450 m lang is. Aangezien u geen hand voor ogen ziet is dit al het spannende begin uw actieve dag. De volgende onderdelen en activiteiten vind u in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), bushwalk, helikopterdropping, catcrawl etc. Een groot aantal onderdelen zijn aangelegd op verschillende nivo’s. Kijk ook eens op survival.nl/video of www.carrienta.com Have fun!
Kleding/schoeiseladvies: Stevige schoenen met goed profiel, regenjas. Geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene), min. 1.35 m. Voor tokkel: min. 40 kg en max. 100 kg. (Duur: ong. 09.30 – 17.00 uur € 45,- p.p.)

2.  Vlottenbouwen en –varen
Met vier tonnen, zes palen en wat touwen gaan we ons eigen vlot bouwen. Onze instructeurs geven aanwijzingen en helpen waar nodig een handje. We beginnen eerst met een korte cursus knopen leggen zodat iedereen mee kan helpen. Als het vlot af is krijgen we een zwemvest aan en een peddel in de hand en gaan we de rivier op en peddelen we een stuk met de stroming mee. 
Kleding en schoeiseladvies: neem een droog setje kleren mee en doe schoenen aan die nat mogen worden. (€ 7,50 per kind t/m 12 jaar, vanaf 13 jaar € 10,- p.p., dagdeel, vindt plaats op camping Olympia, zwemdiploma verplicht)

3. Outdoorsteppen op Freek Footbike 
De Freek is ontwikkeld voor avontuurlijke tochten. Banden met meer grip, een betere ligging en de beste schijfremmen. Op opvallende gele steps maken we een mooie tocht over het mooi aangelegde fietspad langs het water. Onderweg krijgt u instructies en tips en leren we u o.a. de voetwissel. We volgen het fietspad wat vlak verloopt. We maken al snel meters. Zet uw beste beentje voort en stap op de FREEK voor een relaxte tocht met een leuke groep mensen door de omgeving..
Draag makkelijk zittende kleding en eventueel sportschoenen. Minimaal 1.40 m (Vanaf 10 jaar, € 19,- p.p., dagdeel)

4. Shooting 
We leren u te schieten met boogschieten, luchtbuks, katapult en een blaaspijp.
Na instructie gaan we zelf met pijl en boog proberen de roos te raken. Na de oefenronde maken we er een competitie van.
Blaaspijpschieten is voor jong en oud, maar daarom niet minder spannend. Net als een pijltje gedraaid van krantenpapier door een buis blazen, maar dan nu met een pijltje – waarmee u dwars door een blikje kunt schieten!
Katapult schieten: Een bekend spelletje wat u in uw jeugd vast wel eens heeft gedaan. Houdt de katapult goed vast in uw hand, plaats het paintballetje in het dopje, span het elastiek naar achteren en schiet op uw doel af. Wie raakt het blikje het meest?
Luchtbuks schieten: Met een echte buks schiet u op het doel.  (Vanaf ongeveer 10 jaar, kinderen o.l.v. volwassene € 15,- p.p., dagdeel)

5. Mountainbiken
Pittige klimmetjes en fijne afdalingen op een mountainbike met een eenvoudig schakelsysteem. Deze fiets heeft traploze versnellingen die u met een draaischakelaar aan het stuur bedient. De versnellingen gaan via een schakelsysteem van 'Nuvinci' in de achternaaf, dus geen aaneensluitende tandwielen meer waar u met uw broekspijp tussen kunt blijven hangen. Gewoon doortrappen terwijl u schakelt, geen ratelende geluiden meer en er zijn zelfs meer versnellingsstanden dan een gewone ATB met een derailleur. Een ideale fiets voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker.
Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt u mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down! Min. 1.40 m en kinderen onder de 16 onder begeleiding van een volwassene (€ 22,- p.p., dagdeel, vanaf 12 jaar)
Kledingadvies: soepel zittende kleding/sportkleding De start is vanaf camping Olympia.

6. Kanovaren/kajakken
We maken gebruik van Canadese kano's waar u met 2-3 personen in stapt. Zwemvest aan, peddel in de hand en eerst instructie op de kant. Hierna gaan we met de instructeur voorzichtig te water en varen een mooie en uitdagende route van ongeveer 12 km vanaf Hamoir tot kort voor Comblain la Tour. Afhankelijk van de stroming duurt de tocht over de rivier ongeveer anderhalf uur. (€ 22,- p.p., zwemdiploma verplicht, dagdeel)
Kleding: makkelijk zittende kleding en schoeisel dat nat mag worden en niet uit kan gaan (Teva of waterschoenen)

7. Adventure hike / fototocht
We hebben verschillende prachtige wandelroutes welke variëren in opzet en lengte maar allemaal zeker de moeite waard zijn. 
Schoeiseladvies: schoenen die voldoende steun en stevigheid bieden en goed profiel hebben. Advies mee te nemen: Regenjas en rugzakje met drinken en wat te eten. (€ 1,- per fotoboekje)

8. Hunt your friends (ook wel bekend als Larp shooting / Shoot out)
Een veld met grote hindernissen. U probeert als team het andere team uit het spel te schieten. Het lijkt op paintball, trefbal en lasertag alleen nu met bogen en pijlen met een zachte foam punt op de pijl waarmee u op elkaar schiet. Er zijn verschillende spelvormen mogelijk (verover de vlag, piggy hunt etc.) (Dagdeel, vanaf 12 jaar € 15,- p.p.)
Er bestaat ook de mogelijkheid om een kinderhunt te doen met kinderbogen en kinderen van 8-16 jaar. (Dagdeel € 15,- p.p., informeer hier ter plaatse naar)

9. Lampjestocht - Follow the light. We lopen een rondje met zaklampen over de camping van hooguit drie kwartier. Op camping Olympia. 

10. Wie is de (Belgische) Mol?
Ontmasker de Mol door als groepje/familie zo veel mogelijk jokers te verdienen tijdens een fototocht/kaart en kompas en kruispuntentocht. Tijdens de wandeling met opdrachten die u moet doen om de Mol te ontmaskeren loopt u over kronkelige paadjes, door dichte bossen en loopt u over heuvelkammer door de prachtige vallei.
Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar die al goed zelfstandig kunnen lopen. (€ 5,- p.p.)

11. Flintstone wagenrace
In teamverband gaan jullie samenwerken om een Flintstone wagen te maken. Met behulp van tonnen, houten palen en touwen bouwen jullie je eigen wagen. Eenmaal klaar? Als hij rijdbaar is dan volgt een wedstrijd waarbij u raced tegen de andere teams. (€ 7,50 per kind t/m 12 jaar, vanaf 13 jaar € 10,- p.p., dagdeel, vindt plaats op camping Olympia)

12. Bushcraft technieken
Een bushcrafter wil in de natuur zijn en wil dat zijn verblijf zo aangenaam mogelijk is. Ga back to basic en leer de technieken die u nodig heeft als u strandt in het bos. We leren u vuur aanleggen en aanmaken, het zuiveren van water en het bouwen van een onderkomen. (Duur: dagdeel € 7,50 per persoon)

13. Bivak overnachting
Denk u eens in, u bent in een bos gestrand en je moet voor de komende nacht voor een eigen onderdak en eten zorgen. Overleven/Survivallen dus!
Bij onze bivak gaan we aan het eind van de middag naar een oude steengroeve waar onze instructeurs u leren om uw eigen hut te bouwen om de nacht goed door te komen. Onze streengroeve ligt op een afgelegen, unieke en veilige plek met prachtige begroeiing temidden van een groot bos. u komt er alleen te voet via een 450 m aardedonkere tunnel. We leren u ook uw eigen avondmaaltijd te bereiden en hoe je het warm kan hebben als het wat kouder is gedurende de nacht. Tip: neem een slaapzak mee.
We leren u een kampvuurtje te maken bij de overnachtingsplek. De volgende ochtend bereidt u uw eigen ontbijt en daarna gaan we terug naar de camping. (Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar, € 12,50 incl. entree groeve, avondeten en ontbijt). Min. 20 personen.

Aansprakelijkheid

De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het
in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van de campings wordt georganiseerd.

De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.
 

Ga er zelf op uit, tip:
Wandeling op de Ninglinspo  (4 km)
Vlakbij camping Olympia ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. 


City trip Luik Treinkaartje Rivage – Luik  (27 km)
Vertrek met de trein vanaf treinstation in Rivage en ga Luik verkennen. Maak een leuke wandeling door deze bijzondere stad vol culturele bezienswaardigheden. Betreed de 600 treden van de trappen van Bueren en ga naar het gebied rondom het plein van Saint-Lambert wat een grote wandelzone is met leuke shopjes en terrasjes. Een historische oude binnenstad met oude gebouwen en ontdek de charme van Luik. Onder de grond huist het interactieve museum Archeoforum. Bezoek een van de vele kerken of de kathedraal. Er zijn leuke cafe’s, restaurantjes en massale winkelmogelijkheden.
Ruines du Chateau d'Amblève (7.1 km)
Bovenop de rotsen ligt deze ruine waar u van een schitterend uitzicht over de rivier de Amblève en het dal geniet. Vanuit het plaatsje Aywaille maakt u via het oude Romeinse pad door het boseen prachtige wandeling naar deze ruine.
Monde Sauvage Remouchamps, Dierentuin en Safaripark (6.6 km)
Beleef een echte Afrikaanse safari in deze dierentuin, stap in een treintje of ga met uw eigen wagen en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten.
Maak in dit park ook kennis met de Zuid-Amerikaanse zone, de volières, de Jungle Dome en zijn Mayatempel, de grote roofdieren en de beren, het Noord-Amerikaanse woud, het apen- en lemureneiland, het bos van de uilen, de struisvogelruimte en nog meer verrassingen en nieuwigheden.
Mis zeker de drie spektakels niet: de papegaaien-, zeeleeuwen- en roofvogelshow.


Bezoek de Watervallen van Coo (24 km)
Plopsa Coo, attractiepark voor kleinere kinderen (24 km), ga met de kabelbaan naar boven en met de bobslee racet u over een baan van 600 m weer naar beneden.
Durbuy als oudste stadje (29 km)
Spa met haar casino en kuuroord (15 km)
Grotten van Remouchamps (2 km) of Comblain-au-Pont (15,5 km)