Outdoor-activiteiten in België
Activiteiten in de Ardennen

Met haar bergen, bossen en rivieren is er veel te ondernemen in de Ardennen.
Onderstaande activiteiten zijn mogelijkheden om tijdens uw verblijf op onze camping te gaan beleven.
Deze activiteiten kunt bij aankomst op de camping boeken.
Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor u zich kunt inschrijven. Geef dit formulier op de aankomstdag af aan de betreffende medewerker. De instructeurs komen bij u langs om de betaling in ontvangst te nemen en met u de starttijd- en plaats van vertrek etc. door te nemen.

Onze outdoor-instructeurs gaan graag met u op pad in de natuur tijdens het beoefenen van diverse adventure sporten over onverharde paden, op het water, door een indrukwekkende stad of in een prachtige oude mijn die is omgetoverd tot een klim- en klauterparadijs waar u een Challengeparcours met diverse onderdelen kunt beleven.

Outdooractiviteiten (zie verderop de omschrijving en prijzen)
1. Steengroeve Carriënta, Challengeparcours
2. Vlottenbouwen en – varen
3. Outdoorsteppen op "Freek Footbike"
4. Shooting (boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp, kruisboog)
5. Mountainbiken (ATB)
6. Kanovaren/kajakken
7. Adventure hike met tablet (GPS en opdrachten via tablet)
8. Larp shooting
9. Lampionnen-Fakkeltocht
10. Minigolf op camping Le Confluent

Tips voor een dagje weg:
Wandeling Ninglinspo (op eigen gelegenheid)
City trip Luik (op eigen gelegenheid)
Monde Sauvage Remouchamps (Dierentuin en Safaripark)
Bezoek de Watervallen van Coo
Plopsa Coo, attractiepark voor kleinere kinderen
Durbuy als oudste stadje
Spa met haar casino
Gotten van Remouchamps of Comblain-au-Pont

Outdooractiviteiten omschrijving:


1. Steengroeve Carriënta 
Deze oude steengroeve is omgetoverd tot een heus buitensport-paradijs waar u een uitdagend challenge parcours zult beleven. U gaat mee met één van onze gecertificeerde instructeurs die de veiligheid waarborgt. Om toegang te krijgen tot deze Outdoor Dome, moet u eerst door een aardedonkere tunnel die ongeveer 450 m lang is. Aangezien u geen hand voor ogen ziet is dit al het spannende begin uw actieve dag. De volgende onderdelen en activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), bushwalk, helikopterdropping, catcrawl etc. Een groot aantal onderdelen zijn aangelegd op verschillende nivo’s. Kijk ook eens op survival.nl/video of www.carrienta.com Have fun!
Kleding/schoeiseladvies: Stevige schoenen met goed profiel, regenjas. (Duur: ong. 11.00 – 15.30 uur € 42,- p.p.)

2.  Vlottenbouwen en –varen
Met vier tonnen, zes palen en wat touwen gaan we ons eigen vlot bouwen. Onze instructeurs geven aanwijzingen en helpen waar nodig een handje. We beginnen eerst met een korte cursus knopen leggen zodat iedereen mee kan helpen. Als het vlot af is gaan we de rivier op en peddelen we een stuk met de stroming mee. (Zwemdiploma verplicht)
Kleding en schoeiseladvies: neem een droog setje kleren mee en doe schoenen aan die nat mogen worden. (€ 10,- p.p., dagdeel)

3. Outdoorsteppen op Freek Footbike 
Vanaf camping le Confluent volgen we het fietspad wat vlak verloopt. We maken al snel meters. Leuke actieve tocht zonder al te veel inspanning.
Draag makkelijk zittende kleding en eventueel sportschoenen. (Vanaf 10 jaar, € 19,- p.p., dagdeel)

4. Shooting 
We leren je te schieten met boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp en een kruisboog.
Na instructie gaan we zelf met pijl en boog proberen de roos te raken. Na de oefenronde maken we er een competitie van.
Blaaspijpschieten is voor jong en oud, maar daarom niet minder spannend. Net als een pijltje gedraaid van krantenpapier door een buis blazen, maar dan nu met een pijltje – waarmee je dwars door een blikje kunt schieten! (Vanaf 12 jaar € 15,- p.p., dagdeel)


5. Mountainbiken
We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving, de echte ‘Van Nicholas’ ATB. Een mountainbike met een inventief eenvoudig schakelsysteem en frame van uiterst sterk titanium welke stukje techniek u al snel het vertrouwen in de fiets zal geven.
Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt u mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down! (€ 22,- p.p., dagdeel, vanaf 13 jaar)
Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je pijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt.

6. Kanovaren/kajakken
We maken gebruik van sit-on-top kajak voor 3 personen. Deze kajaks zijn breed en stabiel, ideaal voor de recratieve gebruiker. Zwemvest aan, peddel in de hand. Na instructie op de kant gaan we met de instructeur voorzichtig te water en varen een mooie en uitdagende route van ongeveer 12 km vanaf Hamoir tot kort voor Comblain la Tour. Afhankelijk van de stroming duurt de tocht over de rivier ongeveer anderhalf uur. (€ 22,- p.p., zwemdiploma verplicht, dagdeel)
Kleding: makkelijk zittende kleding en schoeisel dat nat mag worden en niet uit kan gaan (Teva of waterschoenen)

7. Adventure hike met tablet (GPS en opdrachten via tablet) 
We hebben verschillende prachtige wandelroutes welke variëren in opzet en lengte maar allemaal zeker de moeite waard zijn.
Schoeiseladvies: schoenen die voldoende steun en stevigheid bieden en goed profiel hebben. Advies mee te nemen: Regenjas en rugzakje met drinken. (€ 10- per tablet, max. 6 deelnemers)

8. Larp shooting (Dagdeel, vanaf 12 jaar € 12,- p.p.)

9. Lampionnen - Fakkeltocht - Follow the light met een lampion aan een stok - 1,5 uur (Lampje € 1,- en fakkel € 3,- p.p.)

10. Minigolf op camping Le Confluent 
Wie heeft het minst aantal slagen op deze 18-holes midgetgolfbaan? (t/m 17 jaar € 3,- en 18+ € 4,- p.p.)

Ga er zelf op uit, tip:
Wandeling op de Ninglinspo 
Vlakbij camping Olympia ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. 
City trip Luik Treinkaartje Rivage – Luik 
Vertrek met de trein vanaf treinstation in Rivage em ga Luik verkennen. Maak een leuke wandeling door deze bijzondere stad vol culturele bezienswaardigheden. Het plein van Saint-Lambert is een grote wandelzone en onder de grond huist het interactieve museum Archeoforum. Bezoek een van de vele kerken of de kathedraal, er zijn leuke cafe’s en restaurantjes en massale winkelmogelijkheden.
Monde Sauvage Remouchamps, Dierentuin en Safaripark
Beleef een echte Afrikaanse safari in deze dierentuin, stap in een treintje of ga met uw eigen wagen en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten.
Maak in dit park ook kennis met de Zuid-Amerikaanse zone, de volières, de Jungle Dome en zijn Mayatempel, de grote roofdieren en de beren, het Noord-Amerikaanse woud, het apen- en lemureneiland, het bos van de uilen, de struisvogelruimte en nog meer verrassingen en nieuwigheden.
Mis zeker de drie spektakels niet: de papegaaien-, zeeleeuwen- en roofvogelshow.

Aansprakelijkheid

De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het
in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van de campings wordt georganiseerd.

De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.