Outdoor-activiteiten


Activiteiten in de Ardennen

Met haar bergen, bossen en rivieren is er altijd wel een goede plek in de Ardennen om iets te ondernemen.
Onderstaande activiteiten zijn mogelijkheden om tijdens uw verblijf op onze camping te gaan beleven.
De onderstaande activiteiten kunt bij aankomst op de camping boeken.
Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor u zich kunt inschrijven. Geef dit formulier op de aankomstdag af aan de betreffende medewerker. De instructeurs komen bij u langs om de betaling in ontvangst te nemen en met u de starttijd- en plaats van vertrek etc. door te nemen.

Onze outdoor-instructeurs gaan graag met u op pad in de natuur tijdens het beoefenen van diverse adventure sporten over onverharde paden, op het water, door een indrukwekkende stad of in een prachtige oude mijn die is omgetoverd tot een klim- en klauterparadijs waar u een Challengeparcours met diverse onderdelen kunt beleven.

Outdooractiviteiten (zie verderop de omschrijving en prijzen)
1. Steengroeve Carriënta, Challengeparcours
2. Vlottenbouwen en – varen
3. Outdoorsteppen
4. Boogschieten
5. Mountainbiken (ATB)
6. Kanovaren/kajakken, zwemdiploma vereist
7. Stadstour Luik
8. Wandeltochten met GPS
9. Fotospeurtocht op de Ninglingspo
10. Speleologie, ga mee op ontdekking onder de grond
11. Lampionnen-Fakkeltocht

Outdooractiviteiten omschrijving:


1. Steengroeve Carriënta (van ongeveer 11.00 – 15.30 uur € 39,- p.p.)
Deze oude steengroeve is omgetoverd tot een heus buitensport-paradijs waar u een uitdagend challenge parcours zult beleven. U gaat mee met één van onze gecertificeerde instructeurs die de veiligheid waarborgt. Om toegang te krijgen tot deze Outdoor Dome, moet u eerst door een aardedonkere tunnel die ongeveer 450 m lang is. Aangezien u geen hand voor ogen ziet is dit al het spannende begin uw actieve dag. De volgende onderdelen en activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), bushwalk, helikopterdropping, catcrawl etc. Een groot aantal onderdelen zijn aangelegd op verschillende nivo’s. Have fun!
Kleding/schoeiseladvies: Stevige schoenen met goed profiel, regenjas.

2.  Vlottenbouwen en –varen (€ 7,50 p.p., dagdeel)
Met vier tonnen, zes palen en wat touwen gaan we ons eigen vlot bouwen. Onze instructeurs geven aanwijzingen en helpen waar nodig een handje. We beginnen eerst met een korte cursus knopen leggen zodat iedereen mee kan helpen. Als het vlot af is gaan we de rivier op en peddelen we een stuk met de stroming mee.
Kleding en schoeiseladvies: neem een droog setje kleren mee en doe schoenen aan die nat mogen worden.

3. Outdoorsteppen (€ 15,- p.p., dagdeel)
Vanaf camping le Confluent volgen we het fietspad wat vlak verloopt. We maken al snel meters. Leuke actieve tocht zonder al te veel inspanning.
Draag makkelijk zittende kleding en eventueel sportschoenen.

4. Boogschieten en shooting (€ 9,- p.p., dagdeel)
Na instructie gaan we zelf met pijl en boog proberen de roos te raken. Na de oefenronde maken we er een competitie van.
Blaaspijpschieten is voor jong en oud, maar daarom niet minder spannend. Net als een pijltje gedraaid van krantenpapier door een buis blazen, maar dan nu met een pijltje – waarmee je dwars door een blikje kunt schieten!


5. Mountainbiken (€ 19,- p.p., dagdeel, vanaf 13 jaar)
We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving, de echte ‘Van Nicholas’ ATB. Een mountainbike met een inventief eenvoudig schakelsysteem en frame van uiterst sterk titanium welke stukje techniek u al snel het vertrouwen in de fiets zal geven.
Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt u mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down!
Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je pijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt.

 

6. Kanovaren/kajakken (€ 19,- p.p., zwemdiploma verplicht, dagdeel)
We maken gebruik van sit-on-top kajak voor 3 personen. Deze kajaks zijn breed en stabiel, ideaal voor de recratieve gebruiker. Zwemvest aan, peddel in de hand. Na instructie op de kant gaan we met de instructeur voorzichtig te water en varen een mooie en uitdagende route van ongeveer 12 km vanaf Hamoir tot kort voor Comblain la Tour. Afhankelijk van de stroming duurt de tocht over de rivier ongeveer anderhalf uur.
Vervoer met onze speciale campingbus naar Hamoir, waar het instappunt is.
Kleding: makkelijk zittende kleding en schoeisel dat nat mag worden en niet uit kan gaan (Teva of waterschoenen)

7. Stadstour Luik € 9,- excl. Treinkaartje Rivage – Luik (incl. vervoer vanaf camping naar treinstation)
Onder leiding van een gids die u meeneemt vanaf het treinstation in Rivage gaan we Luik verkennen. Een uitgebreide rondleiding door deze bijzondere stad vol culturele bezienswaardigheden. Het plein van Saint-Lambert is een grote wandelzone en onder de grond huist het interactieve museum Archeoforum. Bezoek een van de vele kerken of de kathedraal, er zijn leuke cafe’s en restaurantjes en massale winkelmogelijkheden.

8. Wandeltochten (met GPS of een kruispuntentocht of fotospeurtocht) (€ 5,- p.p., dagdeel)
We hebben verschillende prachtige wandelroutes welke variëren in opzet en lengte maar allemaal zeker de moeite waard zijn.
Schoeiseladvies: schoenen die voldoende steun en stevigheid bieden en goed profiel hebben. Advies mee te nemen: Regenjas en rugzakje met drinken.

9. Fotospeurtocht op de Ninglingspo (€ 1,- p.p., dagdeel)
Vlakbij camping Olympia ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. De foto’s wijzen u de weg.

10. Speleologie (€ 39,- per persoon) Hou je van spanning, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen, vuil worden, op je knieën kruipen of op je buik over blubberige gladde stenen door aardedonkere gangen (en waar je een muffe aardelucht ruikt en het mega stil is) sluipen, maar vooral samen veel lol beleven tijdens een onvergetelijke dag? Wij gaan de Trou Lecoq de grot verkennen. Het is een avontuurlijke bezigheid waarin we op de tast en op ons gehoor zijn aangewezen. We gaan de schoonheid van het ondergrondse ontdekken. We moeten veel klimmen en klauteren door smalle, aardsdonkere gangetjes en we glijden over blubber naar een verdieping lager. We worden, zo lijkt het, helemaal opgeslokt door moeder aarde, gehuld in de koelte, het komplete donker en de verrassende stilte beleven we de sensatie van speleologie.
Onze grotten hebben een gevarieerd en veilig parcours die voor iedereen te doen is. De grotten zijn dus uiterst geschikt voor mensen die zelfs nog nooit aan speleologie hebben gedaan. Onze ervaren instructeurs begeleiden jullie en leggen de juiste techniek uit bij sommige passages en zijn altijd in de buurt om te helpen op plaatsen waar het moeilijker wordt of indien iemand hulp nodig heeft.
Als je je niet gelukkig voelt in smalle en donkere smalle ruimtes dan adviseren we je om niet mee te gaan op deze geweldige tocht vol verrassingen. Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar.

11. Lampionnen - Fakkeltocht - Follow the light met een lampion aan een stok - 1,5 uur (€ 3,- p.p.)

Aansprakelijkheid

De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het
in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van de campings wordt georganiseerd.

De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.