Camping Au Bord de l’Ourthe


Op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, midden in‚Äč

de prachtige natuur ligt camping Au Bord de l’Ourthe, in het plaatsje
Rivage, aan de rivier de Ourthe.

.

Op een half uurtje rijden van Maastricht ligt deze rustige minicamping welke zeer geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. De camping is autoluw en er is voor iedere auto een parkeerplaats aan het begin van de camping.

Camping Au Bord de l'Ourthe
Omschrijving

In 2012 geheel gerenoveerde minicamping met Mobile Homes, diverse Glamping Huurtenten (Karsten Tunneltent type 3600), Freecamp Classic Huurtenten en CoCo Sweet Glamping accommodaties welke u via deze website kunt huren. Zeer rustige en kleindschalige camping met slechts 50 plekken die naast dverhuur van hiervoor genoemde accommodaties ook nog een aantal kampeerplekken aan het water verhuurt om uw eigen tent, vouwwagen of caravan te plaatsen. Bij de receptie (achter het zwembad in het beachhouse) zullen onze medewerkers u hartelijk welkom heten en zij zullen uw accommodatie of campingplek aanwijzen. Deze camping is zeer geschikt voor families met jongere kinderen. 

Faciliteiten
Er is een verwarmd zwembad met ligbedden, diverse speeltuintjes, airtrampoline, levensgroot schaakspel, tafeltennis, Darts, Beachhouse aan het zwembad met ligbedden en overdekt terras met Nederlandse televisie. Wifi bij Beachhouse, verkoop drankjes, snacks en frites, nieuw sanitairgebouw met gratis warme douches en warm tapwater, wasmachine en wasdroger. Midgetgolf op 5 minuten lopen.
Ligging
Op 2 minuten loopafstand ligt een bakkerswinkel met de eerste levensbehoeften en op 15 minuten loopafstand vindt u een Spar Supermarkt.Voor wie niet zelf wil koken zijn er in de directe omgeving diverse gezellige restaurantjes met terrasjes zoals een Pizzeria en een Grieks restaurant. Iets verderop ligt het plaatsje Aywaille waar leuke shops en restaurantjes te vinden zijn.
Activiteiten te boeken op de camping
Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, Outdoorsteppen, Speleologie, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

Kinderanimatie in het hoogseizoen en zomervakantie
Op deze camping kan iedereen genieten. Terwijl ons Nederlandstalige team een afwisselend kinderanimatie programma biedt aan de jeugd, waar dagelijks leuke activiteiten worden gedaan, zoals knutselen, muziekbingo, fakkeltocht of een kinderdisco, kunnen de ouders even op hun zelf zijn en bijvoorbeeld genieten van een goed boek of een wandeling door de omgeving maken.
Omgeving
Eeuwenlang hebben de twee rivieren -de Ourthe en de Amblève- hun sporen achter gelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht door deze prachtige omgeving! Beleef een onvergetelijke wandeling en volg spelenderwijs de bergrivier in de vallei van de Ninglingspo waar u via bruggetjes en bospaden van prachtige uitzichtpunten kunt genieten.

Niet ver van Rivage liggende de bekende grotten van Remouchamps, het kuuroord Spa, de Hoge Venen, Plopsaland en het Safaripark Monde Sauvage. Ga per trein naar de boeiende stad Luik met haar beroemde zondagochtendmarkt.

Accommodaties
Kom met uw eigen kampeermiddel of reserveer een kompleet ingerichte Mobile Home, een Bungalowtent, een luxe Glamping Huurtent (Karsten Tunneltent), een Freecamp Classic Huurtent of een Glamping CoCo Sweet.

De CoCo Sweet, de Glamping Huurtent en de Freecamp Classic Huurtent zijn nieuwe accommodaties met een luxe uitstraling. Allen met keukenblok, comfortabele bedden en buiten een tuinset. Dit is genieten van het kamperen maar dan op een stijlvolle "Glamping" manier op een groene, rustieke camping gelegen aan de rivier en tussen de bossen van de Ardennen waar volop outdooractiviteiten worden aangeboden. Dit is genieten van uw welverdiende vakantie, midweek of weekendje weg.

De camping is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer aangezien het treinstation van Rivage op loopafstand ligt.

Adres: camping Au Bord de l’Ourthe
Rue de Rivage 57
4140 RIVAGE (SPRIMONT) - BELGIE

Telefoonnummer boekingskantoor in Nederland: 0031 (0) 172 820000
e-mail: info@olympia-campings.com
 

Routeomschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht:
- Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik
- Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa
- Afslag 45 Sprimont.
- Onderaan de afslag rechtsaf.
- In Sprimont op de rotondes (2x) rechtdoor richting Comblain-au-Pont.
- Na 5 kilometer in Chanxhe vlak VOOR de brug linksaf het dorp in.
- Rechts met de weg meerijden, weg langs het water volgen.
- Na +/- 1 km komt u in Rivage.
- Doorrijden tot het station van Rivage.
- Tegenover het stationnetje ligt aan de oever van de Ourthe onze 
  camping Au Bord de  l'Ourthe.

- Afstand vanaf Utrecht: 234 kilometer

Tot ziens op de camping!