Camping Le Confluent


Omschrijving
In de Belgische Ardennen, op een half uurtje rijden van Maastricht, in het dorpje Comblain-au-Pont, op het punt waar de rivieren de Ourthe en de Amblève samenstromen (“le confluent”), ligt Camping Le Confluent aan de oevers. Een heerlijke vakantiebestemming die bruist van de activiteiten en voor ieder wat wils biedt. Hier komen veel gezinnen, maar ook ouderen en stellen voelen zich hier thuis. Er komen veelal Nederlandse mensen kamperen. Een praatje is snel gemaakt en de kinderen maken snel vriendjes.
Deze gezellige camping met Nederlandse beheerders en met bijna 100 ruime plaatsen is een ideaal uitgangspunt om de Ardennen op sportieve wijze te ontdekken. Zowel gezinnen als particuliere groepen, voorbijkomende wandelaars of fietsers zijn van harte welkom. Bij de receptie vindt u bij de Nederlandse beheerders een warm welkom.
Faciliteiten
Op de camping staat een verzorgd sanitair gebouw met gratis warme douches, een wasmachine en droger, een kinderkabine en treft u een afwasplaats met gratis warm tapwater aan. Er is een vernieuwd restaurant met bar waar u warme broodjes kunt bestellen voor uw ontbijt maar waar u ook goed terecht kunt voor een eenvoudige warme maaltijd of schuif aan bij de BBQ avond. In de taverne of op het terras aan het zwembad kunt u genieten van een heerlijk Belgisch biertje of een goede kop koffie. Gratis Wifi op het terras. Er is een verwarmd zwembad, een speeltuin en een 18 holes pro midgetgolfbaan.
Ligging
Op 2 minuten loopafstand ligt een bakkerswinkel met de eerste levensbehoeften en op 15 minuten loopafstand vindt u een Spar Supermarkt.In de omgeving liggen de Lidl, Aldi en Delhaize supermarkten. Voor wie niet zelf wil koken zijn er in de directe omgeving diverse gezellige restaurantjes met terrasjes zoals een Pizzeria en een Grieks restaurant. Iets verderop ligt het plaatsje Aywaille waar gezellige terrasjes, leuke shops en goede restaurantjes te vinden zijn.
Activiteiten te boeken op de camping
Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal. Al onze instructeurs spreken de Nederlandse taal.
Kinderanimatie in het hoogseizoen en zomervakantie
Ons Nederlandstalige team biedt een afwisselend kinderanimatie programma waar dagelijks leuke activiteiten plaatsvinden zoals knutselen, muziekbingo, fakkeltocht of een kinderdisco.
Omgeving
Eeuwenlang hebben de twee rivieren -de Ourthe en de Amblève- hun sporen achter gelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht door deze prachtige omgeving! Beleef een onvergetelijke wandeling en volg spelenderwijs de bergrivier in de vallei van de Ninglingspo waar u via bruggetjes en bospaden van prachtige uitzichtpunten kunt genieten.
In Comblain-au-Pont liggen de grotten van Comblain en niet ver van Comblain-au-Pont liggende de bekende grotten van Remouchamps, het kuuroord Spa, de Hoge Venen, Plopsaland en het Safaripark Monde Sauvage. Ga per trein naar de boeiende stad Luik met haar beroemde zondagochtendmarkt.
Accommodaties
Kom met uw eigen kampeermiddel of reserveer een kompleet ingerichte Glamping Huurtent (Karsten Tunneltent), een Glamping CoCo Sweet, een Bungalowtent of een Freecamp Classic Huurtent.


De CoCo Sweet, de Glamping Huurtent en de Freecamp Classic Huurtent zijn nieuwe accommodaties met een luxe uitstraling en comfortabele bedden, een keukenblok en een tuinset. Dit is genieten van het kamperen maar dan op een stijlvolle manier op een groene, rustieke camping gelegen aan de rivier en tussen de bossen van de Ardennen waar volop outdooractiviteiten worden aangeboden. Dit is genieten van uw welverdiende vakantie, midweek of weekendje weg.

De camping is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer aangezien het treinstation van Rivaget op korte afstand ligt.

Adres: Camping Le Confluent
Rue du Pont 15
B-4170 Comblain-au-Pont, België

Telefoon boekingskantoor Nederland: 0031 (0) 172 – 820000
e-mail: info@olympia-campings.com

Routeomschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht:
- Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik
- Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa
- Afslag 45 Sprimont.
- Onderaan de afslag rechtsaf.
- In Sprimont op de rotondes (2x) rechtdoor richting Comblain-au-Pont.
- Na 5 kilometer in Chanxhe over de brug linksaf.
- Volg weg langs het water tot aan de tweede brug.
- Deze brug gaat u linksaf op en over.
- Vlak voor het spoor slaat u linksaf.
- U volgt de weg 100 meter met het spoor aan uw rechterkant en draait dan links de camping
  op. U bent aangekomen op Camping le Confluent.

- Afstand vanaf Utrecht: 236 kilometer
 

Tot ziens op de camping!

 

Uw gastheer Bert en uw gastvrouw Astrid.