Camping le Moulin du Diable


Op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, midden in de prachtige natuur ligt onze kleinste camping, Moulin du Diable in Sougné-Remouchamps. Op een klein uurtje rijden van Maastricht ligt deze rustige minicamping.

Onze gastvrouw, welke zelf op deze camping staat,
zal u hartelijk welkom heten en zij zal u uw accommodatie of campingplek aanwijzen.

OMSCHRIJVING
Camping le Moulin du Diable is een minicamping en is autoluw. Voor iedere auto is er een parkeerplaats bovenaan de weg. Het basic toiletgebouw heeft warme douches (gratis) en warm afwaswater. Dit is geen drinkwater. Wij adviseren u flessenwater mee te nemen.
In de receptie en op het terrasje kunt u genieten van een heerlijk belgisch biertje of een goede kop koffie.
U kunt hier heerlijk op uzelf zijn en bijvoorbeeld genieten van een goed boek of een wandeling door de omgeving maken. Het bekende wandelgebied Ninglinspo met de watervalletjes en bruggetjes ligt op loopafstand van de camping.
LET OP: komt u met uw eigen kampeermiddel: deze camping is alleen geschikt voor tenten,vouwwagens en mini-busjes. Dit i.v.m. de breedte/hoogte van de tunnel aan het begin van de camping. Een hele kleine caravan kunt u wel met de hand door de tunnel duwen.

Legende
De lokale legende rond deze camping/omgeving gaat over de Fonds de Quarreux waar onze camping aan ligt: dat zijn de rotsblokken die hier in de Amblève over een afstand van 4 km bezaaid liggen. De molenaar van Quarreux, Hubert Chefneuz, zou een prachtige molen krijgen als hij zijn ziel aan de duivel zou geven. Samen met behulp van de duivel bouwde hij de windmolen boven op de berg. De vrouw van de molenaar was bezorgd om de ziel van haar man en verstopte zich in de molen met een medaille van Notre-Dame de Dieupart in haar handen. Hierdoor wilden de molenwieken niet meer draaien. De duivel werd gek en van woede heeft hij de molen kapot gemaakt en sloeg ook een stuk van de berg af. Nu nog zijn de enorme stenen te zien. Ze vielen één voor één naar beneden in de Amblève: de fonds de Quarreux, aldus probeert de verteller zijn verhaal geloofwaardig te maken. Uit het jaar 1800 komt het gebouw aan Quarreux 49B waarvan het bovenslagrad verwijderd is en inmiddels geheel gerenoveerd is.

ACTIVITEITEN te boeken op de camping
Vanaf de camping worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Kanotocht over de rivier, Boogschieten, Outdoorsteppen, ATB-tochten, GPS- of fotospeurtochten, Outdoorsteppen, een bezoek aan de Grotten van Comblain-au-Pont of beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta waar het grootste uitdagendste challengeparcours in de Benelux ligt. (www.carrienta.com) Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. Onze ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.
OMGEVING
Iets verderop ligt het plaatsje Aywaille waar leuke shops en restaurantjes te vinden zijn.
Eeuwenlang hebben de twee rivieren -de Ourthe en de Amblève- hun sporen achter gelaten door valleien en prachtige uitzichten te vormen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht door deze prachtige omgeving! 

Beleef een onvergetelijke wandeling en volg spelenderwijs de bergrivier in de vallei van de Ninglinspo waar u via bruggetjes en bospaden van prachtige uitzichtpunten kunt genieten.

Niet ver van de camping liggende de bekende grotten van Remouchamps, het kuuroord Spa, de Hoge Venen, Plopsaland en het Safaripark Monde Sauvage. Ga per trein naar de boeiende stad Luik met haar beroemde zondagochtendmarkt.
ACCOMMODATIES
Kom met uw eigen kampeermiddel of reserveer een kompleet ingerichte (zie inventarislijst) luxe Glamping
Huurtent (Karsten Tunneltent)  of een Freecamp Classic Huurtent. Dit is genieten van het kamperen maar dan op een stijlvolle manier op een groene, rustieke camping gelegen aan de rivier en tussen de bossen van de Ardennen waar volop outdooractiviteiten worden aangeboden. Dit is genieten van uw welverdiende vakantie, midweek of weekendje weg.
Boek hier een Freecamp Classic Huurtent (1-4 personen)
Boek hier een Campingplek (1-6 personen)

 

Adres: Camping Moulin du Diable
Quarreux 2 in 4920 Sougné-Remouchamps (Aywaille) - Belgie

Telefoon hoofdkantoor Nederland: 0031 (0) 172 - 820 000 
E-mail: info@olympia-campings.com

ROUTE:

Routeomschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht
– Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik.
– Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa.
– Afslag 46 Aywaille. – Onderaan de afslag rechtsaf het dal in.
– In het dal linksaf richting Coo en Trois Ponts.
– De rotonde rechtdoor.
– Over de brug (in Remouchamps) meteen rechtsaf richting Coo en Trois Ponts.
– Volgende splitsing/kruising rechts aanhouden.
– Je rijdt onder een hoog viaduct door, volg deze weg. Je ziet de rivier rechts liggen.
– Na 12,5 kilometer ligt de camping rechts van de weg.
– Dit is moeilijk te zien, want de camping ligt achter een tunneltje.
– Zie de borden langs de weg in geel/zwart en let op auto’s met een Nederlands kenteken die naast de weg staan geparkeerd.
– Parkeer de auto bovenaan de weg en loop door de tunnel, dan ligt de camping links.
 

(Afstand vanaf Utrecht: 250 kilometer)


Tot ziens op de camping!

John en Janine
Uw gastheer en gastvrouw.