Bezienswaardigheden in de omgeving

• Grotten van Remouchamps
• Grotten van Comblain - grot de 'Abime
• Bowlen in Remouchamps
• Citytrip Luik met geheel gerenoveerd centrum
• Spa met o.a. haar casino
• Coo met haar waterval en terrasjes
• Plopsa Coo, attractiepark voor de kinderen
• Monde Sauvage Remouchamps, safaripark
• Durbuy als oudste stadje
- Carriënta Outdoordome met haar challengeparcours
- Midgetgolf op Le Confluent
- Kajakken op de Ourthe
- Neem uw fiets mee....!
 

Nieuwe tips:

Wandelpad Hoge Venen
: over houten paden. Vertrekpunt: Mont-Rigi (Haute Vagnes/Hoge Venen) aan de Baraque Michel
Op iets meer dan een half uur rijden van Remouchamps
Lengte wandeling: 3 km - 1 uur
Een leuk wandelpad over vlonders door de moerassen en door bossen, kleine bruggetjes, over kloven en smalle paden, over rotsen en door de bossen. Het begint bij het restaurant Mont Rigi: het veen van Poleur.Het grootste deel van het pad door het Poleur Veen is voorzien van een leerpad. Dit is een wandelpad dat geheel van hout gemaakt is en zweeft als het ware boven het veen.
Dit wandelpad is het hele jaar toegankelijk.
Uitgangspunt is Restaurant le Mont-Rigi met een grote parkeerplaats. Loop langs het gebouw tot aan een weggetje dat naar het Station scientifique des Hautes-Fagnes van de Universiteit van Luik leidt. Dit neemt u. U loopt het pad helemaal tot op het einde, u komt dan op een T-splitsing terecht. Ga naar rechts. Vanaf nu verloopt de weg (bijna) uitsluitend over vlonderpaden. U volgt steeds dit pad, is er een splitsing ga steeds links zodat u een mooie lus maakt. 
 

Blote voetenpad - Gouvy/Montleban (€ 4,- pp vanaf 3 jaar)
Gezellig en gezond uitje: Geef je voeten een heerlijke massage door over het ongeveer 3 km lange blote voetenpad te lopen. Over boomstammen, blokken, zaagsel, schors, grind, leisteen, rots, zand, aarde, modder, denneappels, gras, mos, hooi, water en bladeren. Mogelijkheden om onderweg te pauzeren of te picknicken. Aan het eind lekker afspoelen (neem een handdoek mee).

Monde Sauvage Remouchamps, safaripark
Beleef een echte Afrikaanse safari in deze dierentuin, stap in een treintje of ga met uw eigen wagen en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten.
Maak in dit park ook kennis met de Zuid-Amerikaanse zone, de volières, de Jungle Dome en zijn Mayatempel, de grote roofdieren en de beren, het Noord-Amerikaanse woud, het apen- en lemureneiland, het bos van de uilen, de struisvogelruimte en nog meer verrassingen en nieuwigheden.
Mis zeker de drie spektakels niet: de papegaaien-, zeeleeuwen- en roofvogelshow, topmomenten tijdens uw uitstap in Le Monde Sauvage. Nog een magisch moment beleeft u tijdens de rit op een dromedaris en het ontbijt met de giraffes (op reservering).

Ga de Grotten van Han ontdekken met een speleoparcours, of de 20 dierensoorten bekijken in het Wildpark van de grotten van Han of ga ontdekken hoe de mensen leefden in de prehistorie in de Prehistohan. Met de Passhan kunt u een korting op de entreebewijzen verkrijgen.